Spring naar de content

Fnuikende twijfel

Het actualiteitenprogramma Twee Vandaag vreest voor zijn toekomst. Deze maand dient de TROS, een van de omroepen die de rubriek maken, duidelijkheid te verschaffen of ze het publieke bestel wil verlaten en commercieel gaat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

In dat geval zou de AVRO, de andere betrokkene bij Twee Vandaag, zes keer per week een actualiteitenrubriek moeten maken, en zo’n prestatie is nog nooit door een publieke omroep geleverd.

Bij Twee Vandaag werken nu zo’n zeventig mensen, van wie 31 van de AVRO. Amper bekomen van de verstoting uit Netwerk, ten faveure van de EO, beleven vooral de AVRO-mensen dezer dagen barre tijden.

“Wat voor programma’s maak je vanaf januari als je weet dat je over negen maanden niet meer bestaat?” verzucht Thomas Ruigrok, chef redactie van Twee Vandaag. “Maar misschien blijft de TROS; dat kan ook nog. Alleen weet niemand wanneer dat duidelijk is. Die onwetendheid en onzekerheid zijn fnuikend. Vorig jaar zaten we in precies hetzelfde schuitje met Netwerk. En toen liep het inderdaad niet goed voor ons af.”

Onderwerpen