Spring naar de content

Slechte tijden

Eerst beledigd door HP/De Tijd, vervolgens een schop tegen zijn bips van voormalig drugsbaron Steve Brown en nu ook nog verloren bij de Raad voor de Journalistiek. Nee, het zit Peter R. de Vries even niet mee.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

De zaak bij de Raad ging over een stukje dat op 2 maart in deze rubriek stond. De Vries had knallende ruzie gekregen met Wim Dankbaar, een ex-zakenman die hij uitgebreid had geïnterviewd voor een documentaire over de moord op John F. Kennedy.

Dankbaar had zelf ook een Kennedy-film gemaakt, getiteld I shot JFK.

In een berichtje over de kwestie haalde HP/De Tijd deze twee films door elkaar, een vergissing die twee weken later op dezelfde plek in het blad werd rechtgezet.

Einde verhaal? Neen, want naar De Vries’ mening boog dit blad lang niet diep genoeg. En dus stapte de vermaarde misdaadverslaggever met zijn werkgever Endemol en advocate Jacqueline Schaap naar de Raad voor de Journalistiek.

Op 20 juli deed de Raad uitspraak. Die luidde dat dit blad de berichtgeving van 2 maart twee weken daarna ‘in voldoende mate heeft rechtgezet’. De klacht van De Vries is dan ook ‘ongegrond’.

De Raad verzoekt HP/De Tijd om deze beslissing te publiceren.

Bij deze.