Spring naar de content
bron: alicia de bielefeld

De verzwegen dochter van Prins Bernhard

Na zijn dood werd bekend dat prins Bernhard nóg een dochter had. Ze woont in de VS, en heeft interviews altijd afgewezen. Tot nu toe. In de heuvels van Californië vertelt Alicia de Bielefeld over Juliana, de koninklijke halfzussen, haar moeder en over de vader die ze geen vader mocht noemen. ‘Ik mis hem.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Astrid Theunissen

"Ik heb mijn leven lang contact met hem gehad. Ik zocht hem op in paleis Soestdijk en ging ’s zomers naar zijn villa in Italië, maar met anderen erbij mocht ik hem geen dad noemen. Hij is ook hier in Fairfax geweest; hij zat daar in die stoel. Ik moest wel lang bedelen voor hij kwam. Mijn vader had een hekel aan Amerika omdat hij hier geen VIP-behandeling kreeg. Ook een prins moet hier bij de douane op de luchthaven achter in de rij aansluiten. Hihi!”

Fairfax, Californië. Vanaf de hoofdstraat in het Amerikaanse dorp kruipt een weg de heuvels in. De houten woning wordt vanaf de straat aan het oog onttrokken door een lang steile oprit, die is omringd met cactussen, autovelgen en borden met dreigende hondekoppen en ‘armed alarm’. Aan het einde van het pad staat een blauwe roestbak geparkeerd, rechts daarvan leidt een trap naar de voordeur, zonder bel. Op het geklop verschijnt onverwacht snel een kleine, tanige vrouw met springerig haar, op sloffen en in een gebreid roze vest. Zo halverwege de vijftig moet ze zijn, volgens de summiere informatie die over haar beschikbaar is. Al heeft de veerkracht van haar huid zichtbaar geleden onder de Californische zon, ze is nog steeds een schoonheid. En ondanks haar alternatieve voorkomen is in één oogopslag duidelijk: in de deuropening staat de vijfde dochter van wijlen prins Bernhard, Alicia de Bielefeld.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 6 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap