Spring naar de content

Fluiten, luiten & trollen

Volwassenen die zich verkleden als elf of trol – je vindt ze op Elf Fantasy Fair, waar duizenden liefhebbers op afkomen. “Het is een vakantie van jezelf.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Verkleedpartijtjes waren leuk toen we tien waren. De veel te grote bruidsjurk van moeder werd uit de kast getrokken, de verkleedkist van zolder gehaald. Jongetjes vochten met houten zwaarden en schilden, meisjes droomden van een prinsessenbestaan in hoge kasteeltorens. Naarmate je ouderwordt, ontgroei je de fascinatie voor ridders en jonkvrouwen. De hang naar een fantasiewereld met draken en kastelen wordt vervangen door voetbal op zondag en high tea met vriendinnen.

Tenminste, dat zou je denken. Op kasteel Haarzuilens wordt tijdens de Elf Fantasy Fair het tegendeel bewezen. Daar lopen jaarlijks duizenden volwassen mannen en vrouwen rond die zich met het enthousiasme van een kind verkleden in de meest uitbundige kostuums. Het woord fantasy roept associaties op met trollen, ridders en andere types uit de Lord of the Rings-trilogie, maar dat is slechts een kleine greep uit de aanwezige karakters. Er passeren ook veel gothics de revue, verschillende uitvoeringen van Magere Hein, een enkele ‘Trekkie’ en zelfs Ghostbusters.

Het gehele artikel staat deze week in HP/De Tijd.