Spring naar de content

Ieder z’n beroep

Vorige week stelde criminoloog Frank Bovenkerk dat van Marokkaans-Nederlandse jongemannen in Rotterdam in de leeftijd van 18 tot 24 bijna 55 procent met de politie in aanraking komt op verdenking van een delict. Afgelopen zaterdag meldde Bovenkerk ook dat elke etnische groep zijn specifieke criminele voorkeur heeft.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In een [[popup file=”2009-06/afbeelding_4.png” description=”interview met De Volkskrant” alt=”Interview De Volkskrant” align=”left” ]] weet Bovenkerk welke beroepsgroep het populairst is per etniciteit. Opmerkelijk detail: “Marokkaanse delinquenten  scoren hoog bij vermogensdelicten en het verstoren van de openbare orde. Antilliaanse Nederlanders zijn relatief gewelddadiger en in deze groep zitten opvallend veel vrouwen.”