Spring naar de content

‘Eng advies’

In een uitgelekt vertrouwelijk advies van de Raad van State staat dat het mogelijk moet blijven voor christelijke scholen om praktiserende homoseksuele docenten te weren. Bij hoofdredacteur van de Gay Krant Henk Krol staat de telefoon roodgloeiend…

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Meneer Krol, wat vindt u van dit nieuws?
“Onvoorstelbaar, het suggereert dat vrijheid van godsdienst boven Artikel 1 van de Grondwet zou gaan.”

Denkt u dat er politiek gevolg aan wordt gegeven?
“Ik kan me niet voorstellen dat de politieke parijen hiermee akkoord gaan. De PvdA heeft de afgelopen jaren bij onze achterban enorm aan populariteit ingeboet. Maar ik denk ook niet dat het CDA en de CU voor zullen stemmen, want op termijn zorg je alleen meer op onbegrip over het bijzonder onderwijs.”

Hoezo?
“Ik denk dat veel homoseksuele leerkrachten niet meer in het bijzonder onderwijs willen werken, maar ook dat ouders uit onvrede liever hun kinderen naar de openbare school sturen.”

Krijgt u veel reacties vanuit uw achterban?
“Ja, vandaag staat de telefoon roodgloeiend. Zo kreeg ik een bericht van een homofiele leraar van een christelijke middelbare school uit Breda. Die zei: ‘Ik houd mijn bek wel weer dicht.’ Er zitten namelijk altijd wel één of twee leerkrachten in het docentencorps die praktiserende homo’s eigenlijk niet vinden kunnen. Die voelen zich nu  gesterkt om een extra sneer te geven aan hun homofiele collega’s. In plaats dat we meer respect voor elkaar krijgen, gaan we hekjes om ons eigen gedachtegoed plaatsen. Dat vind ik eng.”