Spring naar de content

Een krentenwegge voor Arie Slob

En hop, weer een Britse politicus gesneuveld in de bonnetjesaffaire. Onderminister Kitty Ussher moet vertrekken omdat ze te weinig onroerend-goed belasting zou hebben betaald. Voor de Britse politici die nog niet zijn opgestapt is het sinds vandaag weer een beetje spannender geworden. Medewerkers van het parlement zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest om meer dan een miljoen bonnetjes en declaratieformulieren te scannen. Die klus is nu eindelijk afgerond en de resultaten zijn vanaf vandaag online te bekijken. Het moet wel raar lopen als miljoenen woedende Britse belastingbetalers daar thuis vanachter hun pc niet nog een paar extra schandalen uitvissen. Het Nederlandse parlement heeft al een tijdje vergelijkbare registers, waar onze Kamerleden hun nevenfuncties en cadeautjes verplicht online zetten. Maar waar de Britse graaiers de volkswoede over zich afroepen door hun ongelooflijke decadentie – met bijvoorbeeld een luxe eendenhok ter waarde van 1645 pond – vallen de Nederlanders vooral op door hun ontroerende kneuterigheid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zo ontving Arie Slob op 14 mei voor een spreekbeurt voor de afdeling van de Bond tegen het vloeken in Rouveen een krentenwegge. Jeroen Dijsselbloem blijkt ook regelmatig bepakt en bezakt thuis te komen. Zo scoorde hij de afgelopen maanden onder andere een stropdas van Plan Nederland (waarde ongeveer 10 euro), een boekenbon, een boek en een fles wijn (totale waarde 70 euro), het fotoboek Eindhovense portretten na een debat over Marokkaans-Nederlandse jongeren, een cadeaupakket bestaande uit Zeeuwse streekproducten van de Koepel Reformatorische basisscholen in Zeeland, een pennenset van de Christelijke Scholengemeenschap Eeckeringe uit Steenwijk, een cd van Coldplay vanwege een bijdrage aan het Integratiedebat in de PvdA-Afdeling Maassluis, een foto op canvas van OMO (onderwijs) als dank voor een bijdrage aan het jaarverslag en het boek van Marianne Thieme Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen ter waarde van 14,95 euro. Thieme blijkt dat boek overigens kwistig uitgedeeld te hebben onder haar collega’s. Charlie Aptroot meldt de ontvangst van twee entreekaarten voor het concert op 13 juni van Toppers in Concert. Zijn baas Mark Rutte kreeg die ook, maar die meldt ook nog toegang tot buffet én afterparty. Verschil moet er zijn.
Het register met nevenfuncties is al even braaf. Ton Elias krijgt dit jaar nog 12 mille inkomsten uit zijn oude bv, de rest van de Kamerleden heeft vooral onbezoldigde baantjes. CDA’er Joop Atsma heeft het mooiste lijstje. Een kleine greep: bestuurslid stichting Munt en Penningkabinet, bestuurslid stichting Wielercomité Surhuisterveen,
C.M.V. Excelsior Schraard op Weg naar het Wereld Muziek Concours 2009, comité van aanbeveling muziekvereniging (wielrijderskorps) Crescendo uit Opende, comité van aanbeveling jubileumjaar nationaal jeugd fanfare orkest, en commissie van aanbeveling stichting 39e gondelvaart op wielen c.q. bloemencorso Drogeham.
Hoezo hoge Haagse heren, hoezo elitaire regenten?