Spring naar de content

Complimenten van Mart

De grote Mart Smeets zei het al eerder, maar het werd niet opgepikt, dus herhaalt hij het deze week in Revu nog maar een keer: minister-president Jan Peter Balkenende verdient veel te veel. Die is die 181.000 euro per jaar gewoon niet waard. Pikken we het nou eindelijk op, dat Mart Smeets dat durft te zeggen? Ja, dat pikken we op.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieƫn:
Geschreven door: Wouter Sinke

Mart Smeets durft trouwens alles te zeggen. Dat het “volslagen bezopen” is dat de enige wielrenner die gelegaliseerd epo gebruikte, Lance Armstrong, 1,2 miljoen wereldburgers via Twitter informeert. Volslagen bezopen? Ja, dat zegt Mart tegen de Vara Gids. Tegen Lance zelf, de man die nog pijn aan de kringspier heeft van de talloze armen die Mart Smeets er doorheen joeg, was hij opeens veel minder stoer. Twitter is fun!

Zou Mart Smeets, die deze Tour vooralsnog meer indruk maakt met wise cracks in interviews dan met het niveau van zijn gasten in het NOS-programma De Avondetappe, ook zo als een blad aan de boom omslaan als hij wordt aangesproken door: Hugo Camps (“Die doet een door wodka ondersteund trucje”), Frits van Exter (“Vrij Nederland is verworden tot rellerig links”) of Sjuul Paradijs (“De Telegraaf bekijk ik zelfs niet in de trein als die er ligt”)? Balkenende in De Avondetappe – dat lijkt mij nu smullen. Maar Mart zal dat wel niet durven.

Overigens is Mart over de Haagse Post in het uitermate kritische lezenswaardige interview dat Daan Dijksman met ‘m hield voor de Vara Gids, wel uiterst positief. “Dat is inmiddels het verschrikkelijkste periodiek wat er bestaat”. Als ie daarmee het in 1990 opgerichte HP/De Tijd bedoelt, moeten we het maar als een geuzennaam beschouwen šŸ™‚ Want sinds Lance’s Twitterfilmpje weten we: Mart is nog zo lenig van geest, dat hij in een mum van tijd 180 graden kan draaien…