Spring naar de content

‘Gevaarlijke antisemiet in Nederland’

Anja Meulenbelt is weer aan het webloggen geslagen. De SP-senator las onlangs over het interview in De Telegraaf met een verwarde vrouw die beweert dat de Mexicaanse-, Varkens- danwel Tacogriep een joods complot is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Meulenbelt leest De Telegraaf naar eigen zeggen niet en moest het nieuws uit de Israëlische krant Ha’aretz vernemen. Meulenbelt las, dacht na en kwam tot de conclusie dat het vooral een kwestie is van ‘Nederlandse komkommers en kippedrift’. Ze sluit af met een reactie van een Ha’aretz-lezer: “Jongens, jongens, als die rare mevrouw echt het toppunt is van wat er aan antisemitisme gebeurt in Nederland, dan valt het toch nogal mee, niet?”

Nou, dat valt dus niet mee. Want wat te denken van de bedreigingen aan het adres van de Amsterdamse burgemeester Job Cohen, de poging tot brandstichting bij de Amsterdamse Synagoge Lekstraat, de zestien kapot gegooide ruiten van de synagoge in Oss, het Amsterdamse radiostation dat wegens antisemitisme uit de lucht werd gehaald, het joodse Sinaï Centrum in Amstelveen dat werd beschoten en de honderd auto’s in het Amsterdamse Oud-Zuid waar het woord ‘jood’ en hakenkruizen ingekrast werden? En dan hebben we het alleen nog over 2009.