Das muss er wissen!

Boudewijn Geels 13 aug 2009 Politiek

Hij speelt met zijn leven, en weet het waarschijnlijk zelf niet eens: de webmaster van Bayern München. De ongelukkige heeft het bestaan om een kolossale fout te maken in het cv van Cheftrainer Louis van Gaal. Er staat: “Spielte aktiv Fußball bei:” – en dan komt het: “Sparta Rotterdam (1978 – 1986), AZ Alkmaar (1986-1987)”.
FOUT!!

Van Gaal, die deze zomer overkwam uit Alkmaar, stond in het seizoen 1972/1973 onder contract bij Ajax. Vervolgens speelde hij vier seizoenen voor het Belgische FC Antwerp, een seizoen voor Telstar en verhuisde daarná pas naar Rotterdam.
Van Gaal is een ziekelijke perfectionist die nogal gauw op zijn teentjes getrapt is. De Nederlandse en Spaanse pers wisten dat allang, de Duitse journalisten weten het nu ook. “Das muss er wissen!” snauwde hij tegen zijn perschef na een inderdaad niet al te snuggere vraag van een verslaggever over de opstelling. Daarop beende hij woedend de perszaal uit. Dan is het in zijn ogen vast helemáál een grof schandaal dat zijn eigen club kennelijk niet weet waar hij, der Chef, als speler actief is geweest.
Ondertussen is het bij landskampioen AZ angstwekkend stil geworden. Dat komt vooral door persconferenties als deze, na AZ-Sparta (2-0), met de altijd hopeloos redelijke Ronald Koeman.
Alkmaar mist Louis van Gaal.

Reageer op artikel:
Das muss er wissen!
Sluiten