Spring naar de content

Mei Li bang voor opstand onder PVV’ers

Kranten en Kamerleden buitelen over elkaar heen om te zeggen hoe laf en slap of logisch ze het allemaal vinden dat de PVV alleen in Den Haag en Almere gaat meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. PvdA-Kamerlid Mei Li Vos ‘verwondert’ zich vooral over het gebrek aan politieke kwaliteit onder de PVV-aanhang en is bang voor een opstand.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Wilders zegt geen LPF-achtige toestanden te willen. Is het dan zo slecht gesteld met de capaciteiten van PVV-aanhangers? “Ik neem aan dat ze niet dom zijn. Ik neem aan dat ze allemaal wel idealen hebben. Ik neem aan dat ze allemaal de Nederlandse nationaliteit hebben. Om volksvertegenwoordiger te zijn hoef je niet veel anders te zijn dan het volk dat je vertegenwoordigt,” blogt Vos, die zich afvraagt welke eisen Wilders stelt aan mensen die zich actief willen inzetten voor de PVV. “Hebben die mensen die politiek actief willen worden voor de PVV dan te weinig kennis van staatsinrichting of maatschappijleer? Of te weinig kennis van de Nederlandse cultuur en geschiedenis? Is dat het misschien?” speculeert ze. “Als dat het is, dan zou Wilders in het komende jaar moeten pleiten voor meer onderwijs in geschiedenis, staatsinrichting en maatschappijleer. Kan ie eindelijk eens samen met D66 optrekken.”

Vos waarschuwt Wilders dat hij op deze manier een opstand zou kunnen veroorzaken onder boze en teleurgestelde PVV-stemmers. Die vervolgens zelf allemaal lokale politieke partijen gaan oprichten volgens het gedachtegoed van Wilders.