Spring naar de content

Komkommers en pepernoten

De komkommertijd is gelukkig bijna voorbij. Toch willen we u dit bericht niet onthouden. Er is een pepernotenrel gaande. Supermarktketen Jumbo heeft de pepernoten uit haar assortiment gehaald wegens boze klanten. Nederland op z’n kleinst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De krant van Wakker Nederland bracht vanmorgen dit bericht. Wat is er aan de hand? Drie Jumbo-supermarkten (Drachten en twee in Groningen) legden deze week pepernoten in de schappen. Dat hadden ze niet moeten doen; het bedrijf werd overstelpt met klachten. Er werd zelfs op internet actie gevoerd.

HP/De Tijd vroeg Jumbo-woordvoerder Peter Snoek om een reactie. “Allereerst wil ik zeggen dat het in deze kwestie niet draait om pepernoten maar kruidnoten. Maar in de perceptie van de klant gaat het dan al snel om pepernoten. Het bericht klopt echter wel. Onze winkels in Drachten en Groningen hebben de kruidnoten uit het assortiment gehaald omdat zij werden geconfronteerd met een lawine aan klachten. Met de wetenschap die we nu hebben hadden we dit ook niet moeten doen.”

Duidelijk verhaal, Jumbo gaat door het stof. Maar wanneer kunnen we de échte pepernoten verwachten? Snoek: “Week 37 gaan we bevoorraden. De speculaas komt er dan ook aan.” Voor de goede orde, week 37 is de tweede week van september…