Spring naar de content

AEL: ‘Wilders moet niet vervolgd worden’

De Arabisch Europese Liga wordt vervolgd vanwege het plaatsen van een cartoon op haar website. AEL Nederland-voorzitter Abdoulmouthalib Bouzerda begrijpt het niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In een reactie op de website van de AEL schrijft Bouzerda over de achtergrond van de cartoon die hij zelf tekende. Zijn punt komt erop neer dat hij wilde aantonen dat spotprenten niet alléén moslims op de kast kunnen jagen.

Bouzerda, die eerder weigerde Ronny Naftaniel de hand te schudden, breekt een lans voor de vrijheid van meningsuiting. “In dit artikel wil ik verder ook pleiten voor andere cartoonisten, politici en columnisten die vrezen voor vervolging. Zo hebben we altijd consequent de vrijheid van meningsuiting van vriend en vijand verdedigt. Gregorius Nekschot had niet vervolgd moeten worden. Hetzelfde geldt voor Wilders in de zaak die tegen hem loopt.”

De gewraakte cartoon vindt u op de website van Gregorius Nekschot.

Onderwerpen