Spring naar de content

Breedveld-tv

Hij heeft er precies het goeie hoofd voor: een doorgroefd gelaat met vriendelijke hondenogen en een grijs baardje. Zijn stem klopt ook: donker en doorrookt. Ja, de stokoude politiek commentator Willem Breedveld is dé troef van Trouw TV. Kijk maar eens naar het fimpje waarin hij het kabinet uitlegt wat het allemaal verkeerd doet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Internet-tv gemaakt door dagbladen is door de matige kwaliteit van het gebodene vaak erg aangrijpend. Maar het kleineTrouw doet het met Breedveld niet eens zo beroerd. Hij oogt volkomen ontspannen en maakt het allemaal niet te zwáár.

Breedveld heeft drie tips voor Balkenende, Bos en Rouvoet.

Tip 1: “Maak dit kabinet tot inzet van de verkiezingen. Er moet 35 miljard bezuinigd worden, maar het enige dat de burger te zien krijgt is dat er werkgroepjes komen. Dat is buitengewoon irritant. Door dit kabinet tot inzet van de verkiezingen te maken, toont dit kabinet dat het de problemen echt serieus wil aanpakken.”

Tip 2: “Balkenende en Bos moeten eindelijk als een echt duo gaan opereren. Je voelt altijd onderhuidse spanning tussen die twee.”

Tip 3: “Zorg ervoor dat critici als ik volkomen ongelijk krijgen. Zorg ervoor dat je ze links en rechts om de oren slaat. Want critici als ik denken: dat wordt toch weer niks, het CDA en de PvdA samen.”

Onderwerpen