Spring naar de content

Voor mensen met een hart

De droom voorbij werd opgenomen in een provisorisch ingerichte studio op een zolderslaapkamer in de Amsterdamse Kinkerbuurt. De band rond Jan Eilander en Rini Dobbelaar nam de twaalf stukken op deze Nederlandstalige cd geheel naar eigen smaak en visie op, zonder inmenging van derden of de druk van een platenmaatschappij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat is terug te horen in het eindresultaat. De droom voorbij is de nachtmerrie van iedere platenbaas. De muziek op dit album gaat alle kanten op. Normaal gesproken is dat een negatieve kwalificatie, maar in het geval van Trio Bier is dat een groot compliment. Eilander en Dobbelaar schreven de walsen, rocksongs, chansons en lome ballades die zij in hun geesten voelden opwellen. Dat alles maakt dat De droom voorbij weer net zo’n karakteristiek album is als het bejubelde Verspilde tranen, de debuut-cd die vijftien jaar geleden werd bestempeld als een van de beste Nederlandstalige cd’s van zijn tijd. Ondanks de lovende kritieken brak de band nooit echt door.

Met De droom voorbij probeert Trio Bier het nog een keer. De songs zijn niet vlekkeloos. Tekstueel worden hier en daar wat open deuren ingetrapt en de muzikale rammeltjes domineren af en toe net iets te veel. Toch lijken die beperkingen eerder een keuze dan een tekortkoming. De droom voorbij is dan ook niet voor perfectionisten, maar wel voor mensen met een hart.

Ruud Meijer

Onderwerpen