Spring naar de content

Op pad met paddenstoelenhunter Edwin Flores

Elke woensdag op deze site: een filmpje van onze culinair recensent Ronald Hoeben. Deze week gaat hij met mes, boek en mand het bos in met paddenstoelenhunter Edwin Flores van CasaForesta om eetbare paddenstoelen te zoeken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

(Lees verder onder het filmpje.)
<embed width="410" height="361" quality="high" bgcolor="#000000" name="main" id="main" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" src="http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig_embed.php?vkey=99ff55a987b9381e01f9" type="application/x-shockwave-flash" />

Paddestoelen zijn het vegetarische equivalent van haar- en pluimwild, al zijn het lang niet alleen vegetariërs die met een mandje en een mesje door het bos sluipen. Hoewel de culinaire paddestoelenconsumptie net als de hallucinaire zwammenliefhebberij wordt overschaduwd door verbodsbepalingen en vergiftigingsgevaar, valt er ook voor niet ter zake kundige liefhebbers genoeg te genieten.

Bijvoorbeeld van paddestoelen waarin je je onmogelijk kunt vergissen, zoals de reuzenbovist, die soms als een voetbal in een weiland ligt en die zich, in plakken gesneden, als kalfsvlees laat bakken. Of de oranje zwavelzwam, die tevens onder het zelfverklarende alias chicken of the woods bekend staat. Van de alomtegenwoordige reuzenzwam kun je maandenlang plezier hebben door het gevaarte in repen te snijden en die een paar uur te drogen in een oven van zeventig graden. De onooglijke zwarte slierten die dan ontstaan geven – tot gruis geblenderd – een ongemeen krachtig paddestoelaroma aan soepen en sauzen.