Spring naar de content

Te koop: meesterwerken van grofgebekte goeroe Van Dipten

Nieuws rond Chris van Dipten! De grofgebekte goeroe die onlangs aankondigde te emigreren naar de Sahara zet een gedeelte van zijn inboedel te koop op internet. En daartussen staan een aantal prachtige creatieve werken van de meester/messias zelf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Een reis naar de Sahara is natuurlijk niet goedkoop. Wellicht dat de goeroe daarom zijn spullen op Marktplaats aanbiedt. Voor iedere Van Dipten-adept zit er iets moois tussen. Zo is er voor fans die die niet veel te besteden hebben voor slechts 40 euro: “15 complete sets Engelse kop en schotels van diverse merken in goede staat, waaronder Queen Anne, Christian Dior, Bonne China en vele andere bekende merken.”

Maar de echte Van Dipten-aanbidder gaat natuurlijk voor een schilderij van de meester zelf. De paragnost blijkt niet alleen creatief met woorden, ook op het witte doek staat hij zijn mannetje. Zie bijvoorbeeld het olieverfschilderij [[popup file=”2009-12/noordzee_copy1.png” description=”Noordzee” align=”inline” ]]. Dit sieraad voor uw interieur koopt u al voor 125 euro.

Voor vijftig euro meer kunt u eigenaar worden van het olieverfschilderij [[popup file=”2009-12/lucifer_copy2.png” description=”Lucifer” align=”inline” ]], inclusief lijst. Wellicht ziet u meer in het het doek [[popup file=”2009-12/de_ontwaking_copy1.png” description=”De Ontwaking” align=”inline” ]].

Het hoogtepunt van de collectie is zonder twijfel de smaakvolle grafiettekening in lijst met passepartout: [[popup file=”2009-12/mannelijk_naakt_copy1.png” description=”Mannelijk Naakt” align=”inline” ]]. “Hij is uit 1986 en getekend door C.J. van Dipten, familie van de beroemde schilder Barend van Dipten.” Voor 150 euro bent u de trotse bezitter van deze echte Van Dipten. Daarnaast zijn er nog andere prachtige snuisterijen te koop, waaronder ‘met spoed’ een partij van 589 dubbel cd-roms Groothertogdom Luxemburg. Voor 400 euro beschikt u over de complete flora- en fauna-encyclopedie van het dwergstaatje. “Perfect als relatiegeschenken of voor reisbureaus.” Wees er snel bij, we verwachten namelijk een run op deze collectors items.