‘Gewoon gelogen’

Wouter Sinke 30 dec 2009 Politiek

Hoeveel moeten Derk Sauer, Ruud Hendriks en de Brenninkmeijers nu echt voor NRC Media neertellen? Is het echt 70 miljoen euro, zoals de Belgische zakenkrant De Tijd meldde, of is het maar de helft?

Frank Verbeek, partner bij consultantbureau First Dutch Capital, voorspelde in september op BNR immers dat de Persgroep maximaal 35 miljoen zou vangen.

Was dat een kapitale inschattingsfout? “Zeventig miljoen, ik kan me dat niet voorstellen. Ik geloof dat eerlijk gezegd ook niet,” repliceert hij verbaasd.

Volgens de adviseur wordt er gewoon gelogen over de prijs. “Ik kan me voorstellen dat de waarde van het bod wel zeventig miljoen zou kunnen zijn, maar dat de cash-betaling een stuk lager is. Voor de Persgroep zit er waarde in het blijven doen van de druk, distributie én verkoop van advertentieruimte. Als je aan al die activiteiten een waarde toekent, dan kan de deal een omvang van zeventig miljoen hebben. Maar tegenover het feitelijk kopen van de aandelen staat wellicht een veel kleinere cash-vergoeding.

“Persgroep-baas Christian Van Thillo hoeft natuurlijk ook niet met het exacte bedrag naar buiten te komen; hij heeft geen publieke onderneming. Egeria en Het Gesprek hoeven dat ook niet te doen. En dat zou ik ook niet doen als ik hen was. Ik ben zelf wel erg benieuwd wat ze er precies voor hebben betaald.”

Reageer op artikel:
‘Gewoon gelogen’
Sluiten