Driftkikker Ton Elias

Daan Dijksman 6 jan 2010 Politiek

Vroeger bekend als ‘driftkikker en onruststoker’. Nog altijd ‘brandend ambitieus, keihard en soms godsonmogelijk’. Maar ook: eerlijk, loyaal en gesteld op fatsoen. Ex-journalist, communicatiedirecteur en ondernemer Ton Elias is nu een jaar Tweede Kamerlid voor de VVD. ‘Ik ben nog maar net begonnen.’

Als hem, een klein jaar na zijn toetreding tot de VVD-Tweede Kamerfractie, gevraagd wordt om medewerking aan een weekbladprofiel, blijkt weer eens hoe vertrouwd de succesvolle ex-spindoctor is met het belang van beeldvorming.

Nadat Ton Elias zijn aarzeling over medewerking heeft overwonnen, gewordt ons een niet aflatende stroom van mails, ondermeer over enige van zijn mediaoptredens die ons mogelijk waren ontgaan. Want heus, het is niet bij dat ene optreden bij Pauw & Witteman over de winkelsluitingswet gebleven. In de wetenschap dat zijn portefeuille als Kamerlid zich niet automatisch vertaalt in de uitnodiging tot optreden in een veel bekeken talkshow, had hij de redactie van het programma warm weten te maken voor een dubbeloptreden van hem met de SGP’er Bas van der Vlies, die — primeurtje — nog nooit op de televisie was geweest.  

Verder ontvingen we een stortvloed van feiten, om zijn opstelling te verduidelijken, dan wel zijn vasthoudendheid en ijver te illustreren. En een lange lijst van namen (met bijbehorende nul zes-nummers) van een zeer divers gezelschap mensen uit zijn heden en verleden, dat wat hem betreft zou kunnen bijdragen aan een beter beeld van de persoon en politicus.

Last but not least kwam er ook nog het uiterst gedetaillleerde beklag van een velletje of zeven (nog los van de drie bijlagen) dat hij deed naar aanleiding van een inmiddels al weer meer dan vijftien jaar geleden verschenen profiel in HP/De Tijd.

Lees het hele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Reageer op artikel:
Driftkikker Ton Elias
Sluiten