Pondje erbij

Jan Zandbergen 22 jan 2010 Cultuur

Waarin de duimstok een onmisbaar accessoire blijkt De Nederlandse Cosmo heeft sinds kort een maatje meer, en ten behoeve van de feestelijke presentatie in Amsterdam was voetbalvrouw Sylvie van der Vaart speciaal ingevlogen om het voluptueuze dikkerdje onder grote belangstelling te onthullen. Raffie was niet meegekomen, want die moest in Madrid een balletje trappen. Het flitsoptreden van Sylvie was een zegetocht, want afgelopen jaar werd er borstkanker bij haar vastgesteld, waarna chemotherapie noodzakelijk was. De onvermijdelijke vraag die niemand durfde te stellen, wordt discreet in de nieuwe Cosmo XL beantwoord: Sylvies fraaie lokken zijn voor de fotosessie geleend van een Noorse blondine, in afwachting van de eigen productie die er binnenkort weer aan komt.

Op foto twee staat Claudia Straatmans, de inmiddels 41- jarige hoofdredacteur van Cosmopolitan, naast Dick Molman, sinds 2006 CEO van Sanoma. Technisch gesproken is de hyperslanke Claudia alweer een tikkeltje te oud voor haar eigen doelgroep, waarvoor je boven de 36 al hoogbejaard bent. Het spreekt overigens vanzelf dat het thema van het nieuwe uitgedijde nummer size was. Piemels mogen van de 23-jarige Loes beslist niet te klein zijn. Maar ook weer niet te groot, want volgens de 27-jarige Tess levert dat ‘helse spierpijn in de kaken’ op. De duimstok blijkt al met al een onmisbaar accessoire voor heren op vrijersvoeten.

Op foto drie toont de speciaal voor de gelegenheid ingehuurde Ellen ten Damme haar zang- en verkleedkunsten. Voor het overige was het vooral een treffen van tv-juryleden. Het omvangrijkste exemplaar ter plekke was zonder twijfel Bastiaan van Schaik, maar zijn collega Jan Kooijman gooide hogere ogen bij het publiek. Kooijman, hier naast de schattige ex-soapie Liza Sips, scheidt de bokjes van de schaapjes in So You Think You Can Dance. Janneman is zelf professioneel danser geweest bij het Scapino Ballet en is desgevraagd trouwens hartstikke hetero, vraag maar na bij zijn vriendin, waar hij al negen jaar mee gaat.

Ook Karin Swerink op foto vijf kan het jureren niet laten. Zij is samen met Daphne Deckers de schrik van aankomende Nederlandse fotomodellen. In het dagelijks leven is Swerink hoofdredacteur van Glamour, en op foto vijf staat zij naast de beroepsbril annex stijlkoning Maik de Boer.

Claudia Straatmans was voor haar overstap naar de Cosmo jarenlang Swerinks adjunct bij Glamour.

Nikki Plessen tot slot lacht de tandjes bloot op foto zes. Zij was ooit iets in de soapbiz, stapte over naar TVM als videojockey en is thans presentatrice bij RTL. Rest ons nog te melden dat de oesters met champagneschuim in loungehut Geisha van onberispelijke kwaliteit waren en dat alle bezoekers onbeperkt werden getrakteerd op bami uit zo’n kekke take-out-verpakking met stokjes die je altijd ziet bij Seinfeld en Sex and the City. Eindelijk eens modern knagen.

Reageer op artikel:
Pondje erbij
Sluiten