Frank Evenblij

Ernest Marx 12 feb 2010 Leven

Frank Evenblij (Leidschendam, 1978) is tv-presentator en programmamaker. Hij kreeg landelijke bekendheid als Jakhals Frank in De Wereld Draait Door.

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Redelijk goed. Ik heb erg hard gewerkt de afgelopen periode en kom nu gelukkig in iets rustiger vaarwater.

Wie zijn uw helden?

Alleen mijn vader. De plek die hij in mijn leven heeft ingenomen, zal nooit overtroffen worden. Hij is vijftien jaar geleden overleden. Ik keek erg tegen hem op, terwijl we wel een gelijkwaardige relatie hadden.

Aan wie ergert u zich?

Aan domme, kankerende mensen.

Lijkt u op uw moeder?

Ons gevoel voor humor en onze sociale vaardigheden komen erg overeen. We functioneren goed in groepen, kunnen ons daarbinnen als een kameleon aanpassen.

Bidt u weleens?

Nee.

Wat zijn uw dagdromen?

Ik dagdroom weleens over een clichématig leven in Frankrijk. Lekker op een terrasje zitten met veel boeken, drank en leuke vrouwen in mijn omgeving.

Bent u monogaam?

Ja.

Waar schaamt u zich voor?

Voor mijn lichaam. Meestal realiseer ik me niet hoe zwaar ik ben, maar ik word er wel mee geconfronteerd als ik bijvoorbeeld naar het strand ga. Toch mijd ik zulke plekken niet.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

Een paar dagen geleden, toen ik de trailer zag van de film Brothers. Het deed me denken aan de goede relatie die ik met mijn broertje heb. Ik zie hem niet zo vaak. Samen met hem wil ik die film een keer kijken.

Heeft u ooit een mystieke ervaring gehad?

Nee. Heb ik ook helemaal geen zin in. Dingen die onverklaarbaar zijn, vind ik alleen maar irritant.

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik ben structureel slecht in afspraken maken. Mijn agen-da gaat maar een week vooruit, omdat ik graag per dag bekijk hoe mijn humeur is en of ik wel behoefte heb aan zo’n afspraak. Daar benadeel ik anderen mee, omdat ik dingen voor me uit schuif. Soms zie ik daardoor vrienden te lang niet, of stel ik mijn vriendin teleur.


Wie is uw grootste liefde?

Mijn vriendin. We zijn nu vijf jaar samen en ik heb me nooit eerder bij een vrouw zo op mijn gemak gevoeld.

Hoe moedig bent u?

Als je op televisie iets doet, vergt dat wel een bepaalde moed. Je moet over een zeker zelfvertrouwen beschikken. Maar ook al kies je er zelf voor, in deze tijd ben je toch overgeleverd aan iedereen die er maar wat van mag vinden.

Van wie heeft u het meest geleerd?

Van mijn vader. Na de scheiding van mijn ouders ben ik bij hem gaan wonen. Hij was interieurarchitect en nam mij erg mee in zijn leven, waardoor ik jong wijs werd. Hij leerde mij observeren op het gebied van kunst, architectuur en mensen. Ook in zijn gevoelsleven nam hij mij mee. Hij vroeg vaak mijn mening; zo leerde ik jong gedachten te hebben over zaken, en mensen beter te begrijpen.

Bent u aantrekkelijk?

Ik kan aantrekkelijk zijn voor bepaalde personen door mijn sociale vermogen in combinatie met mijn humor.

Wie hoopt u nooit meer terug te zien?

Eddy Wally. Ik ben bang dat ik bezwijk aan een hartaanval van het lachen als ik nog een keer met hem in aanraking kom.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?

Mijn iPhone.

Welke eigenschap waardeert u in een man?

Ultieme eerlijkheid. In een vriendschap vind ik het fijn als je compleet open naar elkaar kunt zijn en alles kunt zeggen.

Welke eigenschap waardeert u in een vrouw?

De manier waarop ze liefde kan geven. Dat kan moederliefde zijn of de liefde van een partner.

Hoe ontspant u zich?

Ik ben erg graag in de kroeg. Muziek, vrienden, nieuwe mensen ontmoeten. Daarvan raak ik in een heel relaxte sfeer. Het liefst zou ik zeven dagen in de week in de kroeg staan.


Wat is uw grootste prestatie?

Dat ik ondanks veel tegenslag optimistisch ben gebleven. Mijn vader is vroeg overleden, en ik ben vier goede vrienden kwijtgeraakt door ziekten en ongelukken. Uiteindelijk trek ik dat door mijn levenslust.

Wat is uw grootste mislukking?

Die moet nog plaatsvinden.

Gelooft u in God?

Nee.

Welk leed heeft u anderen berokkend?

In mijn puberteit kreeg ik om niets ruzie met mijn beste vriend. Ik heb hem toen compleet laten vallen en hem met andere klasgenoten het leven zuur gemaakt. Zijn fiets slopen, hem in een vuilnisbak met strijkers erin midden op een weg zetten… Uiteindelijk heb ik ingegrepen en langzaam kwam het weer goed tussen ons. We zijn nu weer beste vrienden.

Wat is de beste plek om te wonen?

De Amsterdamse Jordaan. Ik wil hier nooit meer weg.

Wat is uw devies?

Heb zo min mogelijk levensmotto’s, uiteindelijk sla je er toch de plank mee mis.

Reageer op artikel:
Frank Evenblij
Sluiten