Spring naar de content

Voor even een dagblad

De Volkskrant maakte vorige week melding van een opzienbarend onderzoek. Van alle media die actualiteiten tot hun corebusiness rekenen, vindt de Nederlander de NOS-nieuwssite het betrouwbaarst - de site scoorde een 7,2 op een schaal van tien. De NOS-site werd op de voet gevolgd door ANP.nl (7,1) en, jawel, NOS-teletekst.nl (eveneens 7,1).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Vreemd genoeg rept het onderzoek met geen woord of statistiekje over de grote tegenhanger van de NOS, RTL Nieuws. Waarom wordt de NOS niet gecounterd met resul-taten van rivalen? Antwoord bij Newcom Research & Consultancy, die 907 respondenten polste: "Dit is de selectie nieuwsmedia die we beoogden. Voor een nieuw onderzoek komt een nieuwe selectie." Tja. Zo kunnen wij het ook.

Nog vreemder trouwens: HP/De Tijd en Vrij Nederland heten in het onderzoek geen opinieweekbladen, maar dagbladen. In die hoedanigheid doen we het zo slecht nog niet, met een 6,4. Dat is beter dan Vrij Nederland (6,3), AD (6), De Pers (5,7), Metro (5,4) en De Telegraaf (4,7). Naar de betrouwbaarheid van Elsevier en De Groene Amsterdammer blijft het gissen, die werd niet onderzocht - dat zal ook wel aan 'de beoogde selectie van nieuwsmedia' liggen. De goegemeente vindt trouwens NRC Handelsblad het betrouwbaarst: die krant kreeg een 7. LB