Spring naar de content

PVV’er Markuszower stopt ermee

Gidi Markuszower, de nummer vijf op de PVV-kandidatenlijst, is er helemaal klaar mee. De tweede hoogste binnenkomer op de lijst wil niet meer meedoen met Geert Wilders’ partij. Daarmee is hij al de tweede PVV’er die zich terugtrekt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Waarom vertrekt Markuszower zo plotseling? Onlangs werd bekend dat hij een wapen droeg op een Israëlisch congres in de RAI, maar dat heeft er slechts deels mee te maken. Het is de schuld van de media, zo laat hij, impliciet, in een verklaring weten: “De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan.”

Het is opmerkelijk dat er nu al twee kandidaten zijn opgestapt, terwijl Wilders er werkelijk alles aan heeft gedaan om zogenoemde LPF-praktijken te voorkomen door elke zaterdag in klasjes bijeen te komen in Den Haag. Mellony van Hemert (nr. 9) liet een aantal weken geleden weten niet verder te willen gaan ‘wegens ziekte‘ en werd meteen vervangen door PVV-Europarlementariër Barry Madlener. Wie Markuszower gaat opvolgen, is nog niet bekend. ?

Onderwerpen