Spring naar de content

Gaza-drama: ‘Allahu Akbar!’

De wereld is in de greep van het drama dat gisteren plaatsvond voor de kust van Gaza. Resultaat: Allahu Akbar op het Buitenhof, de ME ‘slaat in’ (dixit Joop) op Gretta ‘zes miljoen handtekeningen‘ Duisenberg en een weifelende minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar zoals altijd zijn er twee kanten aan één verhaal. Want kijk nou hoe de ‘onschuldige vrijwilligers’ met stokken inslaan op deze Israëlische militairen en er vervolgens ook nog één over de railing gooien.

<object width=”410″ height=”220″><param name=”movie” value=”http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf”></param><param name=”allowfullscreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”true”></param><param name=”flashvars” value=”tcmid=tcm-5-732238″ /><embed src=”http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf” type=”application/x-shockwave-flash” width=”410″ height=”220″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” flashvars=”tcmid=tcm-5-732238″></embed></object>

Komt nog bij dat de organisatie die achter het hulpkonvooi zit in een kwade reuk staat. En de Turken hebben nog een appeltje te schillen met Israël. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse zaken blijkt, wederom, een meester in public relations. Neem nou dit persbericht waarvan de hoofdboodschap is: “Wij kunnen er niets aan doen.” Lekker dan: commando’s afsturen op een schip dat buiten de terratoriale wateren ligt met als resultaat 19 doden en een meervoud aan gewonden. 

Ook in Nederland sloeg de vlam, zij het kortstondig, in de pan. Een grote groep demonstranten trok naar de Israëlische ambassade aan het Buitenhof, verbrandde de Israëlische vlag en scandeerde Allahu Akbar (Allah is groot). Dat laatste is opmerkelijk. Want is er nou sprake van een politiek conflict of een religieus?

Gretta Duisenberg, die vanavond overigens dineert met de Iraanse ambassadeur, en vindt dat er te veel joden bij de Nederlandse overheid werken, zei gisteren wel één zinnig ding bij Knevel en Van den Brink:  de internationale gemeenschap moet de kwestie onderzoeken. Want als je het Israël laat doen wordt het wel erg “wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Iets waar minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) duidelijk anders over denkt.

Enfin, we gaan het zien. Sluiten we af met Nico Dijkshoorn die gisteren bij De Wereld Draait Door de dames politici even hardhandig met beide benen op de grond zette.