Spring naar de content

Jeroen Mirck: salonsocialist wil meer geld

Jeroen Mirck, journalist en mede-oprichter van debat-is-goed-zolang-het-maar-links-is-roeptoeter Joop.nl, verlaat zijn post. Hij jobhopt naar accountancybedrijf Deloitte omdat hij toe was aan een ‘nieuwe uitdaging’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er kan vannacht rustig geslapen worden, Mirck gaat er naar eigen zeggen financieel ‘niet op achteruit’. Gaat het dan zo slecht met de Joop? Welnee. Mirck: “Ik heb die site meehelpen opzetten en hij staat nu als een huis. Nu ben ik weer toe aan een nieuwe uitdaging.” Vaste lezers van de progressieve weblog hoeven de actief D66’er trouwens niet te missen. “Ik blijf wel gewoon opiniestukken schrijven voor de website.”

Overigens heeft zijn vertrek ook al niets te maken met het ijzeren beleid van de ietwat mediageile Francisco van Jole. “Hij is nu eenmaal het boegbeeld van de website, en dat is wat mij betreft niet erg. De bekendste man komt nu eenmaal het meest in de media.” Toch moest zijn gewaardeerde collega Van Jole het nieuws over zijn vertrekkende collega uit de Volkskrant halen. Maar hij toont zich begripvol. “Ik begrijp de lokroep van het grote geld.”

Bij Deloitte wordt hij community officer iets met internet. Of we hem ooit nog eens terugzien in een of ander links webhoekje is nog niet bekend. “Ik heb geen glazen bol.”

Het vertrek van Mirck laat wel een gat achter in de personeelsbezetting. Dus: ook altijd overtuigd van uw eigen gelijk en houdt u uw vinger het liefst zo hoog mogelijk opgeven? Grijp dan nu uw kans!

Onderwerpen