Bram van Splunteren 58: ‘Ik ben heel blij dat het zo ontspannen was’

Jenny Velthuys 15 jul 2010 Leven

‘Ik zat al achter Tilleke aan vanaf de eerste klas op de middelbare school. Stuurde haar in de klas briefjes, dat soort dingen. Maar zij moest me niet. En ze had altijd vriendjes. Ze was waarschijnlijk het mooiste meisje van de klas. We hadden ook een ander mooi meisje, maar die had iets kils over zich. Tilleke niet. Die was heel warm. En ze had al jong weelderige, ronde vormen. In de derde klas zag ze me op een gegeven moment wél staan. Ik heb dus drie jaar op haar gewacht. We waren vijftien en gingen iedere dag na school samen naar huis. Meestal zaten we bij haar thuis, want zij had een grote kamer op zolder en ik deelde mijn kamer met mijn broertjes. Maar we waren sowieso samen. Ja, we waren echt heel close.

Toen we ongeveereen half jaar verkering hadden, waren mijn ouders een avondje van huis. Van tevoren wisten we al dat het die avond zou gebeuren. Voor ons allebei de eerste keer. Met mijn jaloerse mind heb ik me trouwens nog wel afgevraagd of ze het niet ook al met die andere vriendjes had gedaan. Maar ze verzekerde me dat dat niet het geval was. We deden het op de bank, voor de televisie. Zonder condoom. Op de ouderwetse manier: voor het zingen de kerk uit. Zo zijn we het blijven doen, die drie jaar dat we verkering hadden. Tenzij ze ongesteld was, dan kon ik all the way.

Tilleke is mijn eerste liefde. En ik ben er blij mee dat ik seks met haar op zo’n ontspannen manier heb kunnen ontdekken. Al denk ik wel dat die eerste keer mij meer ging om het feit dat ik daarna geen maagd meer was dan om eenwording of zo. Het was gewoon stoer. Ik heb het ook heel snel aan mijn broertje verteld. Maar toch: de manier waarop ik tegen seks aankijk, is gevormd door mijn ontdekkingstocht met haar.”

Reageer op artikel:
Bram van Splunteren 58: ‘Ik ben heel blij dat het zo ontspannen was’
Sluiten