Spring naar de content

WTF? Bert Brussen wordt verdacht!

Bert Brussen, u kent de naam. Voormalig HP/De Tijd-scribent, internetfenomeen en publicist wordt verdacht van een misdrijf. Waarvan precies? Een misdrijf tegen de persoonlijke vrijheid. De persoonlijke vrijheid van wie? Geert Wilders. What the flying fuck?  Bert Brussen, de strijder voor het vrije woord? Bert Brussen, de eerste die Geert Wilders zou verdedigen, niet omdat hij hem tof vindt, maar omdat Brussen vindt dat een gekozen politicus gewoon z’n werk moet kunnen doen? Dé Bert Brussen die alleen maar laat zien hoeveel haat er in deze samenleving zit? Ja, die Bert Brussen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Inderdaad, [[popup file=”2010-08/pliesie_copy2.jpg” description=”dat is even schrikken” align=”inline” ]]. We kunnen u vertellen, we zijn nu écht een beetje boos. Want meneer of mevrouw M.H. Bakker van het Team Bedreigde Politici: waarom hebben jullie de gestoorde mafkees [[popup file=”2010-08/bedreiging_geert.jpg” description=”die deze bedreiging” align=”inline” ]] op Twitter heeft uitgepoept niet aangepakt en waarom is hij nog steeds zo ontzettend hard online? UPDATE 11.41: Meneer MoManagerMo heeft zijn tweets inmiddels achter een ‘slotje’ geplaatst.

En waarom moet onze Bertje als verdachte op het politiebureau verschijnen? Omdat hij jullie werk heeft gedaan? Was ‘getuige’ niet een betere geweest? Enfin, Brussen moet zich woensdag 11 augustus op het bureau melden. Wat u te doen staat, M.H. Bakker, is een goede kop koffie  neerzetten (decaf, twee zoetjes alstublieft) voor Bert, uw excuses aanbieden en u vervolgens inschrijven voor de cursussen ‘Wat is een weblog en hoe werkt het?’ en ‘Twitteren voor gevorderen’. U kunt zich hier inschrijven.

De reactie van onze Bertus: “Een twitterdreigement opnieuw plaatsen, inclusief context waaruit duidelijk blijkt dat je niet zelf dreigt maar slechts iets nieuwswaardigs signaleert, wat toch ruim binnen de vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring zou moeten vallen, is ook strafbaar zegt de Officier van Justitie. Fijn. We zullen zien.”

Bert Brussen bedreigt geen mensen, Bert Brussen laat juist zien wie de bedreigers zijn. Dit, beste M.H. Bakker, zijn de echte bedreigers:

U mag mij (de gegevens vindt u hier, hier en hier, dus niet gaan piepen dat ik zo moeilijk bereikbaar ben) met alle genoegen uitnodigen om óók naar het bureau te komen. Dan wil ik echter wel de mugshot zien van MoManagerMo. Want ik neem aan dat u die inmiddels in hechtenis heeft genomen. En zo niet? Geert, doe er wat aan!

Onderwerpen