Spring naar de content

Rouvoet wil ineens bewijzen zien

Andre Rouvoet, eindbaas van de ChristenUnie, komt met een redelijk bizarre tweet naar aanleiding van het bericht dat Stephen Hawking met gebruikmaking van bewezen natuurkundige wetten stelt te kunnen aantonen dat God niet nodig was voor het creëren van het universum. Hij wil snoeiharde bewijzen zien!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dit is op zijn zachtst gezegd nogal opmerkelijk, daar demissionair minister Rouvoet zelf gereformeerd is en gereformeerden zelf nu eenmaal geen enkel bewijs nodig hebben. Zij baseren namelijk de gehele waarheid op een boek (de Bijbel) dat in de loop der eeuwen al tig keer herschreven en aangepast is, al naar gelang het de kerk of de politiek uitkwam. Dat er nooit ook maar één letter in de Bijbel is gevonden waar harde bewijzen voor zijn, weerhoudt de heer Rouvoet er echter niet van de natuurwetten waar Hawking zich op baseert in twijfel te trekken. En dat is een beetje vreemd, maar wel tekenend voor de religieuze medemens.