Welkom terug!

import nostalgie 3 sep 2010 Leven

Drie zeer geslaagde comebacks en de tastbare resultaten ervan. Leonard Cohen – Live in London (2009). Gestolen van een Amerikaanse recensent, maar beter valt het niet te omschrijven: “Het mag dan het noodlot zijn dat Cohen terugbracht naar het podium, maar het noodlot weet heel goed wat het doet.” Fenomenale dubbel-cd met prachtig uitgesponnen versies van alle bekende nummers, uitgevoerd door een ijzersterke Cohen en negen muzikanten.

Hoogtepunt: If It Be Your Will, na een inleiding van Cohen grotendeels uitgevoerd door de Webb Sisters. Madness – The Liberty of Norton Folgate (2009). Schoolvoorbeeld van een band die op latere leeftijd niet terugvalt op het oude kunstje, maar rijper en beter wordt. De pretmachine van begin jaren tachtig, met hits als One Step Beyond, Our House en Night Boat to Caïro, maakt in 2009 een doordacht en goed conceptalbum.

Hoogtepunt: The Liberty of Norton Folgate, de tien minuten durende apotheose van het album. Neil Diamond – 12 Songs (2005). Een gewaagde keuze: hitzanger Diamond liet dit album produceren door Rick Rubin, vooral bekend van zijn werk in de hiphop en de metal, met artiesten als LL Cool J,Red Hot Chili Peppers en Slayer. Het resultaat is juist een zeer sobere, mooie plaat, een groot contrast voor wie gewend is aan meezingers als Sweet Caroline of Song Sung Blue.

Hoogtepunt: I’m On to You, waarin de liefde nu eens bepaald niet zoetsappig is.

Reageer op artikel:
Welkom terug!
Sluiten