Spring naar de content

Blair negeert Balkenende

Hij gaat in Engeland als een speer over de toonbank; de biografie van Tony Blair. Sarkozy, Merkel en Berlusconi worden bijkans doodgeknuffeld, maar voor Jan Peter Balkenende blijkt geen plaats.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In zijn nieuwe boek A Journey (mooie titel!) lijkt Blair werkelijk met iedereen vrienden te willen blijven, behalve met ons kaaskoppen. Nederlandse politici treffen we alleen aan in bijzinnen. Balkenende wordt in het boek zelfs volledig genegeerd. Wim Duisenberg en Wim Kok komen wel heel even voorbij, om vervolgens weer plaats te maken voor mensen die er volgens Tony wel toe doen.

Zoals onze ooster- en zuiderburen bijvoorbeeld. Angela Merkel wordt vier keer genoemd, Sarkozy zeven keer en Berlusconi moet het met vijf naamsvermeldingen stellen. Ook blijkt dat Blair in het bezit is van een discutabele muzieksmaak. Artiesten als Bono, Elton John maar ook de dirigent Valeri Gergiev worden in het boek aangehaald als inspiratiebronnen. 

 

Onderwerpen