Spring naar de content

Met zeven tegelijk naar één prostituee: de Wallen nog steeds ‘seedy and sad’

De gróótste plannen had de gemeente Amsterdam in 2007 om het oude centrum weer aantrekkelijk te maken. Maar helaas, alle moeite van bestuurlijk Amsterdam ten spijt: nog steeds zien buitenlanders de Wallen slechts als seedy and sad.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Een deel van de raamprostitutie moest verdwijnen. De Damstraat, de Oude Doelenstraat, de Oude en de Nieuwe Hoogstraat, de Warmoesstraat, de Lange en de Korte Niezel, de Geldersekade en de kop van de Nieuwendijk moesten ‘opgeschoond’. En het Damrak en Rokin bovendien ‘opgewaardeerd’.

Amsterdam moest weer een topstad worden en postcode 1012 speelde daarin, als toeristentrekpleister, als vanzelfsprekend een belangrijke rol.

Helaas blijven toeristen de buurt echter goedkoop en ranzig vinden. Een Australische journalist van de Sydney Morning Herald die zich werkelijk in de Wallen verdiepte, kan er ook zijn draai niet vinden: “This is my first taste of Amsterdam’s famous live sex shows – and it’s not quite what I expected.”

Hij gaat naar een seksshow, maar treft alleen ranzige mannetjes en weinig inspirerende seks.

Hij ziet zeven mannen na lang onderhandelen tegelijk naar binnen gaan bij één prostituée. En als klap op de vuurpijl wordt hij zelf verleid door een lichtekooi die zegt dat ze het alleen maar doet om haar dochtertje een beter leven te kunnen geven. Geen turn on.

Hij schrijft: “There’s no sugarcoating it – the place is seedy. Very seedy. Some places are seedy but endearing. De Wallen is just seedy and sad.”

Werk aan de winkel voor de Amsterdamse ambtenaren dus!

Onderwerpen