Lijfstraffen bij Nieuwe Revu

import de kring 22 okt 2010 Cultuur

‘Als ik me verveel, googel ik mezelf.”

Pakkende uitspraak van actrice/multitalent Sanne Vogel op de cover van Nieuwe Revu vorige week. Maar die arme Vogel is helemaal niet zo narcistisch als de kreet doet geloven. Haar reactie op Twitter: “Vreemd, ik word op de cover van de Nieuwe Revu gequote met een zin die ik niet heb gezegd en die ook niet in het interview staat…” Na het artikel grondig doorgespit te hebben, komen wij tot eenzelfde conclusie. Het enige wat de actrice in het interview aan journalist André Nientied probeerde duidelijk te maken, was dat ze zich in Amerika identiteitloos voelde en zichzelf googelde om te kijken wie ze ook alweer was en wat ze had gedaan.

Wat heeft de hoofdredacteur van het weekblad, Frans Lomans, op deze journalistieke ondeskundigheid te zeggen? “Deze zogenaamde ruzie is gestart op Twitter en daar is ook weer prachtig vrede gesloten,” legt de voorman uit. Zelf heeft Lomans de woordenwisseling niet gevolgd omdat hij ‘hopeloos ouderwets is en niet op Twitter zit’.

Ter compensatie voor de fout heeft Vogel één eis gesteld: zij wenst foto’s te ontvangen van de lijfstraffen die bij de redacteuren van Nieuwe Revu toegepast worden. Wordt vervolgd dus, zie

www.twitter.com/sannevogel.

Reageer op artikel:
Lijfstraffen bij Nieuwe Revu
Sluiten