Aan de biochampagne

import eetteam 5 nov 2010 Leven

POP Earth is de biologische champagne van Pommery. Voor nog geen drie tientjes kopen de liefhebbers bij Gall & Gall een prima basischampagne. Maar ook de milieuridders vinden deze POP top. Natuurlijk omdat de inhoud van POP Earth gemaakt is met respect voor Moeder Aarde. En bovendien omdat Pommery zijn milieuboodschap ook bijzonder goed heeft weten te verpakken. Zo is er gebotteld in een lichtere fles, is het etiket van gerecycled papier en is er gebruikgemaakt van milieuvriendelijke inkt.

Ook van de zes flessen bevattende doos kan het milieu opgelucht adem halen. Deze is van een kartonkwaliteit waarvan overduidelijk het hergebruik af te lezen valt. Waarschijnlijk heeft deze look & feel www.organicchampagne.nl geïnspireerd tot het ontwikkelen van hun ‘Organic Champagnebag’, een cadeauverpakking bedoeld om het omgevingsvriendelijke missionstatement van deze niche internetaanbieder te onderstrepen. Wie €5,95 extra neertelt, kan voor de biologische champagne van zijn of haar keuze – het assortiment van de firma bestaat uit drie producenten – een soort eierkartonnen handtasje kopen.

Overigens zou dit mijn favoriete biologische champagne, die www.organicchampagne.nl eveneens voert, niet misstaan. Van Larmandier-Bernier Terre de Vertus Premier Cru Non Dosé (€43,95) kun je van alles zeggen, maar niet dat deze een fraaie uitmonstering heeft. Het ontwerp van het etiket zou geweigerd zijn door de ballotagecommissie van Remóvos, de internationale vereniging van mond- en voetschilders. En de capsule floddert om de hals als een positiejurk van een vrouw die al maanden geleden bevallen is van een drieling, maar zich nog steeds niet heeft omgekleed. Neemt niet weg dat de inhoud boven elke teleurstelling verheven is. Subtiel, snerpend droog, elegant uitwaaierend en verfijnd. Wie een dergelijke fles ooit als presentje krijgt, maakt er geen ‘doorgeefcadeau’ van, naar verluidt het lot dat één op de twee champagnes in Nederland treft. Zelf opdrinken en dan in de Organic Champagnebag een Moëtje doen of een ander zogeheten Grande Marque. Volgens de connaisseurs van het fijne en kleine zijn die namelijk louter geschikt om vijandelijke schepen mee te dopen.

Reageer op artikel:
Aan de biochampagne
Sluiten