Henk Westbroek schaamt zich Utrechter te zijn

niek stolker 1 dec 2010 Politiek

Utrecht krijgt het te verduren. Columnist Tommy Wieringa heeft de stad ‘met opluchting achter zich gelaten’, zo schreef hij gisteren in De Pers. (Fijne Godwin: “We zochten naar begrippen die die stad definieerden, ik opperde dat het van betekenis kon zijn dat het Nederlandse fascisme juist in Utrecht zijn hoofdkwartier had, aan de Maliebaan.”) Vandaag gaat Henk Westbroek er in dezelfde krant nog eens dunnetjes overheen.

De zanger schaamt zich ‘er diep, diep voor om Utrechter te zijn’. Reden: het burgemeerschap van Aleid Wolfsen. Volgens Westbroek is Wolfsen ‘constant bezig een rooskleurig beeld van zichzelf en zijn bestuurscoalitie naar buiten te brengen’. Uit De Pers van vandaag: “Daar moet ik hem mee feliciteren,” vervolgt Westbroek sarcastisch; “er zijn niet veel burgemeesters die het op hun conto hebben om de complete oplage van een krant te vernietigen. Met zo’n burgemeester schaam ik me er diep, diep voor om Utrechter te zijn.”

De Pers maakt een round-up van drie jaar Wolfsen. Een greep uit de – ongemeen harde – kritiek: “Wolfsen is een labbekakkerige roeptoeter van de ambtenarij en kiest eerder voor daders dan slachtoffers.”

Reageer op artikel:
Henk Westbroek schaamt zich Utrechter te zijn
Sluiten