Spring naar de content

ME’er Hero Brinkman mepte er lustig op los – en genoot er van

Dat PVV-Kamerlid trots is op zijn politieverleden, heeft Hero Brinkman nooit onder stoelen of banken geschoven. Liefst 21 jaar vergoot hij bloed, zweet en tranen ten faveure van Vrouwe Justitia, met als hoogtepunt de woeste chargesessies bij de Mobiele Eenheid, zo blijkt uit een gesprek met Volkskrant Magazine. “Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren,” aldus Brinkman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Op de vraag of hij er een hekel aan had om als ME’er ingezet te worden, antwoordt Brinkman: “Nee, natuurlijk niet. Er is niks leukers dan het tuig dat jou probeert te raken terwijl je in de linie staat, later tijdens een charge op te zoeken en zo’n gozer een grote lat in zijn nek te douwen. Als je hem dan voor je wapenstok hebt liggen, reken dan maar dat je hem graag die brandende vlek in zijn rug wil meppen. Er is niks leukers dan dat, kan ik je verzekeren. En dat is helemaal volgens de wet.”

Onderwerpen