Spring naar de content

Daggeren legt het af tegen gedoogregering

MET UPDATE – Treurig nieuws vanochtend: het woord ‘daggeren’ (de stijlvolle dans die wel iets wegheeft van droogneuken, beoefend in onder andere de kwaliteitsserie Oh oh Cherso) heeft het in een nek-aan-nekrace moeten afleggen tegen het woord ‘gedoogbeleid’, zo blijkt uit de bekendmaking van de Woord van het Jaar Verkiezing van Van Dale vanochtend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Uiteindelijk ging het gedoogbeleid met liefst 21 procent van de stemmen met de winst aan de haal – daggeren moest het doen met 19 procent. Op de derde plaats eindigde premier Mark Ruttes ‘bestuursobesitas’ (overdreven neiging om beleid te maken en op de uitvoering hiervan toe te zien, aldus Van Dale).

En paar andere opvallende winnaars: pino (winnaar jongerentaal: lustobject, een verkorting van ‘potentieel interessant neukobject’), kamikazekabinet (winnaar categorie politiek: kabinet dat berust op een instabiele coalitie en waarvan op voorhand de kans groot is dat het gedurende de regeerperiode ten val komt), dakevangelist (derde plaats categorie lifestyle: iemand die het evangelie uitdraagt door middel van een tekst op het dak van zijn huis) en knoflookcrisis (tweede plaats categorie economie: economische crisis die veroorzaakt is door de schuldencrisis in de zogeheten knoflooklanden, d.w.z. de zuidelijke landen in de eurozone).

UPDATE, 11.51 uur – Ook het Vlaamse woord van het jaar is bekend: tentsletje (op muziekfestivals pleegt ze haar tentje op te zetten op de kampeerweide en vervolgens manskerels naar haar lustoord te draineren)

Onderwerpen