Spring naar de content

VVD 020: laat bijstandtrekkers sneeuwruimen

Plannetje van de Amsterdamse VVD om de sneeuwoverlast in de hoofdstad tegen te gaan: laat bijstandsgerechtigden de straten sneeuwvrij maken. Goed plan, zou je op het eerste gezicht zeggen, Amsterdam heeft overduidelijk problemen de sneeuwoverlast tegen te gaan. Maar toch knaagt er iets, want is het eigenlijk wel ethisch verantwoord? HP/De Tijd deed een rondgang op Twitter. “Als je 30 jaar belasting en premies hebt betaald voor dit soort voorzieningen, is het bizar als je er nu ook voor moet schoffelen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Een lovenswaardig initiatief, denkt @basvdveen: “Iemand die zich inzet voor de ‘community’, met wat voor werk ook, hoeft zich nergens voor te schamen.” Toch ziet @barrysmit een praktisch bezwaar: “Op een geveegde stoep glij je eerder uit dan op een stoep met een verse sneeuwlaag.” Een waarheid als een koe, overigens.

Maar goed, een bijstandsgerechtigde hoeft zich niet te schamen om sneeuw te gaan ruimen. Daar denkt @jvkup echter anders over: “Ik zou het als vernederend ervaren. Ik kom net uit een jaar uitkering, dat voelt al niet prettig. Laat staan dat men het kan zien.” @evanroemburg roept de VVD-fractie op, “en dan vooral diegene met wachtgeld of geen andere baan, om sneeuw te gaan ruimen”.

@barrysmit besluit met: “Als je 30 jaar belasting en premies hebt betaald voor dit soort voorzieningen is het bizar als je er nu ook voor moet schoffelen.”

Wat denkt u? Standpunten in de comments.

Onderwerpen