Spring naar de content

Je geld of je leven

Het leven moet leuker en zinvoller kunnen dan het nu is, vinden vooral veertigers en vijftigers. Voor de financiering van een droomleven gaan ze naar een life planner. Voor deze nieuwe soort financieel adviseurs staat geld niet meer centraal: “Mensen hebben geen financiële doelen. Ze hebben levenswensen waar ze geld voor nodig hebben.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Vraag Maria Jansen (46) naar de actuele temperatuur in Virginia of North-Carolina, en ze geeft waarschijnlijk een accuraat antwoord. Op de computer, thuis bij haar en haar man Michel, staan die temperaturen standaard in een hoekje van het scherm. Zo leren ze de twee Amerikaanse staten beter kennen en wordt het over twee, drie jaar makkelijker kiezen waar ze zich zullen vestigen. Want dan gaan ze in de VS, waarschijnlijk in een van deze staten, wonen en werken.

Dat plan mag dan nog relatief jong zijn, het is al buitengewoon concreet. Jansen: “We wilden altijd al samen iets opzetten in het buitenland. Michel heeft jaren in Amerika gewoond, de kinderen uit zijn eerste huwelijk zijn daar geboren. Ineens kwam het op: zou je dan niet naar Amerika willen? Ja? Nou, dan gaan we dat toch gewoon doen? Via een van zijn kinderen hebben we een green card aangevraagd. We willen in North Carolina of Virgina iets kopen en daar een centrum beginnen om coaching en presentatietraining te geven aan jonge mensen. En ik wil boerin worden.”

Via internet bekijken ze nu mogelijke locaties, ze laten zich adviseren en zijn driftig aan het sparen. Jansen vindt steeds weer nieuwe manieren om extra geld opzij te leggen om haar doel zo nog sneller te bereiken. “Ik ging uit van drie jaar, maar ik zeg nu stiekem al twee.”

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.