Spring naar de content

Jan Nagel is terug

Het was weer een mooi mediaspektakel. Zondag zat Henk Krol bij Buitenhof om te vertellen over de partij 50Plus, een dag later presenteerde Jan Nagel de kandidatenlijst in het Haagse Nieuwspoort. Laat dat maar over aan het voormalige hoofd Informatie van VARA radio en televisie. Het is inmiddels de vijfde partij waar de 71-jarige Nagel zich aan heeft verbonden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hij begon als PvdA-partijbaron en -senator, daarna kwam hij via Leefbaar Hilversum en Leefbaar Nederland bij de PRDV (het vehikel van Peter R. de Vries) en nu is hij dan neergestreken bij ouderenpartij 50Plus. Toch liep het mediaoffensief niet helemaal soepel; Krol (60) ging namelijk in de fout bij Buitenhof. Hij beweerde dat uit onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond zou blijken dat er ‘vier a vijf’ zetels te behalen zouden zijn in de Eerste Kamer. En misschien wel tien in de Tweede Kamer.

De Hond reageerde gelijk op de uitlating. “Ik zeg niet dat 50Plus 4 of 5 zetels in Eerste Kamer zal halen! Doorgaans halen partijen tussen 10 procent en 50 procent van potentie.” Het ging om een onderzoek uit september vorig jaar waaruit bleek dat de partij zo’n twee zetels in de Tweede Kamer zou kunnen behalen. Enfin, peilingen zijn palingen; de kans is dan ook klein dat Nagel zich hier iets aan gelegen laat liggen. Belangrijker: het akkefietje zorgt nu al voor rumoer rond de nieuwe partij. Zo kennen we Jan Nagel weer. De oude rot is voorlopig weer terug in de politieke arena.