Spring naar de content

Berlusconi belt live-tv: ‘Wat een verachtelijke, lage en weerzinwekkende presentatie’

Het is altijd machtig mooi wanneer politici live naar een televisieuitzending bellen. Historisch is het telefoongesprek dat Paul Witteman (toen Achter het Nieuws) in 1987 had met toenmalig minister Hans van den Broek. De Italiaanse premier SIlvio Berlusconi kan er ook wat van. Dankzij zijn Bunga-Bunga feestjes is Il Cavaliere verzeild geraakt in een seks-, leugens- en afgetapte telefoongesprekken-schandaal. En omdat nog niet álle media in handen van de illustere staatsman zijn moet hij soms even telefonisch ingrijpen: “Een onsmakelijke uitzending; een verachtelijke, lage en weerzinwekkende presentatie.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De affaire werd deze week besproken op de onafhankelijke zender La 7 in het programma L’Infedele van Gad Lerner. De gemoederen raakten ietwat verhit toen de getormenteerde premier belde. 

GL Goedenavond, Presidente Berlusconi, hoort u mij?
SB Ja, goedenavond.
GL Ook u goedenavond.
SB Ze belden me op om te zeggen dat ik af moest stemmen op L’Infedele
GL Dank u.
SB […] een onsmakelijke uitzending; een verachtelijke, lage en weerzinwekkende presentatie.
GL Nu heeft u wel genoeg beledigd!
SB …Ik heb onjuiste veronderstellingen gehoord…
GL Waarom gaat u niet naar de rechter in plaats van te beledigen?
SB …die met de realiteit in strijd waren, ver verwijderd van de waarheid, verwrongen. Ik zag een afschildering van de werkelijkheid die het tegenovergestelde was van de waarheid.
GL Gezien dat u ook mijn premier bent, vraag ik u beleefd om uw toon te matigen!
SB […]Ik weet wat ik zeg; u echter niet. Ik zag hoe mevrouw Nicole Minetti op ongelofelijke wijze beledigd werd. Zij is juist een geweldige, intelligente, bekwame en serieuze persoon die cum laude is afgestudeerd. Ze heeft haar studie met werken betaald, heeft Engels als moedertaal en doet belangrijk en gewaardeerd werk met alle internationale gasten van de regio.
GL En dat is de reden dat ze vanuit het niets ineens in de politiek is terechtgekomen?
SB Ze is veel meer waard dan veel van de zogenaamde dames bij u in de studio. De premier…
GL De dames zijn niet ‘zogenaamd’ en u bent een lomperd als u ze zo noemt!
SB …heeft nog nooit, nooit, relaties anders dan vriendschap en respect gehad met haar, zoals met al uw andere gasten. Ik rond af. Ik nodig de afgevaardigde Iva Zanicchi [PdL, Europarlement] om op te staan en weg te lopen uit dat ongelofelijke televisiebordeel!

Deze vertaling is schaamteloos overgenomen van het weblog van Edge of Europe, een Nederlandse vertaler die in Calabrië woont. Beeld hieronder: