Spring naar de content

Fundamentalistische moslims zijn de nieuwe Japanners

Islamiseert Nederland nou wel of niet? Volgens het vorige kabinet was daar geen sprake van, het huidige laat het enigzins in het midden. Op de Hogeschool van Amsterdam wordt daar anders over gedacht. Nu ja, ze hebben er geen bezwaar tegen dat een docent vrouwen de hand niet wil schudden. Bestuursvoorziter Karel van der Toorn wijst erop dat Japanners ook geen hand geven, maar buigen. “Daar doet toch ook niemand moeilijk over.”‘

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Een docent bedrijfseconomie vond na zijn Hadj, de pelgrimstocht naar Mekka, dat het maar eens afgelopen moest zijn met dat handenschudden. Karel van der Toorn hoorde daarvan, ging in overleg met zijn makkers en besloot dat het moet kunnen dat een islamitische docent op religieuze grond fysiek contact met vrouwen weigert. Of zoals hij in het Hogeschoolblad Havana zegt: “Overigens, Japanners buigen en geven geen hand. [[popup file=”2011-01/japanners.jpg” description=”Daar doet toch ook niemand moeilijk over.” align=”inline” ]]” 

Voor de liefhebber: de Utrechtse rechtbank sprak op vrijdag 30 november 2007 uit dat het niet willen handen schudden reden voor ontslag kan zijn. De ins & outs van het handenschudden vindt u hier. “Ook het geven van een hand met een ongebogen, stijve arm wordt vaak gebruikt door dominante personen, bedoeld om de ander van zich af te houden, buiten hun intieme zone.”