Spring naar de content

Vers van het web: de eerste iPad-krant

Internet en Rupert Murdoch blijkt tot nu toe niet echt een goude combi. Zo kocht de Fox news eigenaar in 2005 voor 580 miljoen dollar Myspace. Een miskoop zo blijkt, want de social network site ziet zich na de rode cijfers van het afgelopen kwartaal genoodzaakt om de helft van haar werknemers te ontvrienden. Maar wie Rupert een beetje kent weet dat opgeven niet in zijn woordenboek voorkomt en daarom komt the News Corporation vandaag met de eerste exclusieve krant voor de IPad: The Daily.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

The Daily zal ongeveer honderd pagina’s dik worden en dagelijks eigen video-content publiceren in HD kwaliteit. Verder zal de krant veel gebruik maken van foto’s die 360 graden kunnen draaien en zullen sommige artikelen ook te beluisteren zijn. Natuurlijk zijn ook de gebruikelijke social media applicaties aanwezig, verassender is de toevoeging van audiocomments.

Volgens Rupert Murdoch is het in de toekomst ook de bedoeling om The Daily op andere tablets te publiceren. Op de vraag wat de toon zal zijn van de krant wil Rupert Murdoch alleen kwijt dat de krant gemaakt zal worden door patriotten die van Amerika houden. De verdeling tussen nieuws en opinie staat volgens hem nog niet vast.

De krant heeft redacties in Los Angeles en in New York en heeft een dikke honderd man aan personeel in dienst. De kersverse werknemers van The Daily zijn overal en nergens vandaan geplukt. Zo zijn er oudmederwerkers actief van The Sun en Vanity Fair, maar ook vanThe New York Times en The Wall Street Journal.

De grote vraag is nu of de kracht van iPad sterk genoeg is om de massa voor ‘gewoon nieuws’ te laten betalen. Voorlopig staat de prijs van de krant op 99 dollarcent per week of 40 dollar per jaar.