Spring naar de content

Nederland is vandaag alweer nieuwe wapens aan het verkopen in Abu Dhabi

Of we de huidige protesten in het Midden-Oosten nu moeten zien als een feest van de democratie of het begin van een islamitisch Mordor, is onduidelijk. Feit is dat alle commotie de olie er niet goedkoper op maakt. Daar kan je over klagen en mokken; je kunt ook nieuwe kansen zien en grijpen. Zoals Abu Dhabi. Dat Emiraat organiseert namelijk op dit moment gewoon de grootste wapenbeurs in de regio. Nederland is goed vertegenwoordigd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meer dan 900 bedrijven uit alle windstreken laten momenteel in het oliestaatje de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van oorlog. Met de VOC-mentaliteit zit het overigens wel goed, want Nederland is vertegenwoordigd met vijf bedrijven.

Zo is daar EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) uit Leiden. Makers van die kleine onbemande vliegtuigjes en supernauwkeurige parachutes. EADS zou dit jaar wel eens hoge ogen kunnen gooien met hun flight simulator in een vliegtuig. Het vliegen is echt, de vijandelijke vliegtuigen en wapens zijn nep.

Techno Plast Marine B.V. uit Wieringerwerf is ook aanwezig. Al 15 jaar the place to be voor al uw kleine, snelle bootjes. Hoopt dit jaar het verschil te maken met hun zogeheten Multi-Role Combatant Craft, een speedboot die ook onder water kan

Winnaar in de categorie meest innovatieve moordwapen ging dit jaar overigens naar het Oekraïense staatsbedrijf Ukrspecexport. Vooral de verbeterde Oplot tank werd goed ontvangen. Het voertuig is erg geschikt voor gevechten in een stedelijke omgeving… Zouden ze er daarvan veel verkocht hebben?