Spring naar de content

Veranderingen

HP/De Tijd gaat veranderen. Niet dat we het hele blad op de schop nemen. Er treden binnenkort een paar nieuwe columnisten aan. Namen volgen snel. En ik denk dat we de opbouw van ons tijdschrift iets aanpassen. Het kan zijn dat we ook een nieuwe nieuwsrubriek invoeren. Logischerwijs moet er ook wat geschrapt worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Poorthuis

U merkt, niet alles ligt al precies vast. De redactie en ik zitten nog midden in het proces van nadenken en schuiven. Daar is niets revolutionairs aan. Aan een goed tijdschrift wordt altijd geknutseld. Soms merkt de lezer het nauwelijks, andere keren vallen veranderingen wat meer op. HP/De Tijd onderscheidt zich daarin niet van andere bladen.

We beleven er zelfs plezier aan, hier op de redactie. Het is een fijn gevoel om ons weer eens te vernieuwen. Van een identiteitscrisis is geen sprake, mocht u daarvoor vrezen. We bestaan al bijna honderd jaar en hebben in die tijd de noodzaak van onze aanwezigheid ruimschoots bewezen. We zijn goed, maar we willen beter worden – simpeler valt het niet te zeggen.

Voor zover ik het nu kan overzien, gaan we voor alle veranderingen een paar weken nemen. Misschien gaat het wel wat langer duren, want we zijn een klein blad en onze middelen zijn beperkt. Het is – als overal – aanzienlijk makkelijker nieuwe plannen te bedenken dan ze uit te voeren.

Hoe dan ook: het lijkt me goed u nu al op de hoogte te brengen. Niet alleen omdat u dan straks wat minder schrikt. Maar ook omdat ik onze lezers graag betrokken houd bij wat er hier gebeurt. Schrijf, als u daartoe de behoefte voelt. We zullen u zeer serieus nemen.

En o ja: als het aan mij ligt, staat een stukje als dit volgende week ook niet meer op deze plek. Liever maken we de inhoudsopgave wat groter, zodat er meer ruimte is om de verhalen aan te prijzen die we voor u gemaakt hebben.