Spring naar de content

PVV Den Haag: ‘Meeuw is ongedierte’

MET UPDATES – Soms komt de PVV met persberichten waarvan je als journalist denkt: proberen ze me nu in de maling te nemen? Zo vroegen Wilders cs. zich al eens af of de Rijksdienst voor het Wegverkeer ‘van de pot gerukt was‘ en maakte Martin Bosma zich vreselijk druk over een Kinderen voor Kinderen-liedje (ook geen 1 april-grap). Gisteren kwam atoomdeskundige/Kamerlid Richard de Mos weer met een persbericht dat zó bizar is, dat we de inhoud moeilijk kunnen geloven. Toch meent hij het. De Haagse PVV wil allochtone meeuwenvoerders ‘keihard aanpakken’. Letterlijke quote: “Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

De tekst is puur cabaret. Zo spreekt De Mos van ‘hardleerse, veelal allochtone broodgooiers’ in de Haagse wijk Morgenstond, die ‘stelselmatig voedsel van balkons gooien of hele broden in sloten kieperen’ en ervoor zorgen dat ‘de leefbaarheid ernstig onder druk komt te staan!’.

In de tweede alinea heeft hij de islam er alweer met de haren bijgesleept. “De tijd van het pamperen moet nu eens tot het verleden gaan behoren. Middels peperdure ondergrondse containers, speciale broodbakken, bordjes met de tekst ‘niet voeren’ en een twee ton kostende kansloze actie ‘De Groene Moskee’ wordt steeds rekening gehouden met mensen die leven volgens de islam. Steeds weer moeten autochtone Hagenezen lijden onder de regels die de islam oplegt. Zij zitten met de ongewenste overlast van meeuwen en ander ongedierte.”

Meeuwen en ander ongedierte, hij schrijft het echt. Toch apart voor een partij met een meeuw als logo.

Verder kan De Mos het niet laten enkele grapjes in zijn werkje te proppen. Zo begint hij met ‘Morgenstond heeft goud in de mond, gaat hier niet bepaald op, met meeuwen die ongewenste bruine tapijtvloeren over de buurt heen strooien’. Slotgrap: integratie is ‘broodnodig’. Wat zal hij gegniffeld hebben toen hij die grol bedacht.

UPDATE, 13.35 uur – De eerste parodieën druppelen binnen.

Onderstaande is van Krewinkel Krijst.

UPDATE, 15.31 uur Waarom Richard de Mos toch gelijk heeft. (Met dank aan Joris Polman)

Onderwerpen