Spring naar de content

Vrolijk flyeren met de ANSP

De pensionado’s van het ingeslapen maar o zo pittoreske stadje Bonita Springs (Florida) zijn gisteren bruut uit hun winterslaap verstoord door een flyeractie van de tikkeltje radicale American National Socialist Party, of kortweg ANSP. De ouwetjes vonden ’s ochtends met stenen verzwaarde ziplocks in de bus met daarin racistisch getinte [[popup file=”2011-03/pamflet.jpg” description=”ANSP-pamfletten” align=”inline” ]], iets waar de bewoners niet echt van gediend waren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De ANSP dropte honderden pakketjes in het het stadje en de bewoners spreken van ‘messages of hate’. Niet zo vreemd, want de pamfletten – die bedoeld waren om zieltjes te winnen – bevatten louter ronkende onliners als ‘Why do these evil dark men pick on me?’ en ‘White America, stop this from happening to your family!’

ABC ging op zoek naar de kwade genius achter deze spontane actie en kwam bij de in Idaho gestationneerde ‘Reichsfuher’ [sic] Paul Mullet terecht. Hij was inderdaad op zoek naar vers bloed en vindt bovendien dat hij alle recht heeft mensen te bestoken met zijn propaganda: “We have a right to do that and if you don’t like the fliers – throw them away.” En dat deed men dan ook.

<p>
<script src=”http://www.abc-7.com/global/video/videoplayer.js?rnd=333030;hostDomain=www.abc-7.com;playerWidth=410;playerHeight=320;isShowIcon=true;clipId=5662154;flvUri=;partnerclipid=;adTag=News;advertisingZone=;enableAds=true;landingPage=;islandingPageoverride=false;playerType=STANDARD_EMBEDDEDscript;controlsType=overlay” type=”text/javascript”></script>
</p>