Spring naar de content

De voicemail van waxinewerper Erwin L.

Erwin L., de man die op Prinsjesdag vorig jaar een waxinelichtjeshouder naar de Gouden Koets gooide, heeft een voicemail ingesproken bij Micha Kat. Volgens L. zenden politie en Justitie ‘valse informatie’ uit en hebben bepaalde kranten ‘daar baat bij’. Het Algemeen Dagblad vanwege de sensatie en De Telegraaf vanwege de banden met het Koningshuis, aldus L. – de Volkskrant is volgens hem echter ‘uitermate betrouwbaar’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Het bericht is ingesproken op zaterdag 9 april, meldt Kat. Dat kan haast niet kloppen; in de geluidsopname zegt L. dat hij de volgende dag naar het Pieter Baan Centrum (PBC) moet. De rechter besloot op vrijdag 18 maart dat L. naar het PBC moest worden overgebracht voor verder onderzoek. Toch lijkt het hem te zijn. “Ik word bedonderd,” zegt L. Ook had hij gehoopt dat de rechtbank snel uitspraak zou doen. “Ik heb er geen enkel belang bij om het proces te vertragen.”

Tevens stelt L. dat hij een klacht heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman en dat zijn broer een valse aangifte tegen hem heeft gedaan. “Die loopt de hele boel samen te liegen sinds de dood van mijn moeder,” aldus L. Toch lijkt de opname verder authentiek. L. heeft het over dezelfde zaken die hij eerder achterliet in de reageerpanelen van HP/De Tijd. De vraag blijft: waarom moet deze man zo lang vastzitten?

Update 19:15 – Verslaggever dezes heeft de voicemail net beluisterd op de telefoon waar deze is ingesproken. De datum van zaterdag 9 april is correct. Ook het PBC kent wachtlijsten.

Hieronder de opname, met dank aan Micha Kat en zijn team van JDTV. De voicemail is te beluisteren vanaf 1:22.

Onderwerpen