Spring naar de content

‘Het lijkt wel een sport om NSB-trekjes bij de PVV te ontdekken’

MET UPDATES – Quote van de Dag. Treinkrant Spits ontdekte dat de PVV-Kamerfractie de Prinsenvlag voor de ramen heeft hangen. Een regelrechte provocatie, aangezien het uit de Tachtigjarige Oorlog stammende symbool in de jaren ’30 werd gekaapt door de NSB. Tegenwoordig is de oranje-wit-blauwe vlag vooral in zwang bij de extreemrechtse clubs zoals Voorpost. En bij de PVV dus. Maar dat de pers er dan over schrijft vinden ze maar oneerlijk bij de partij van Wilders. Reactie van een anonieme PVV’er: “Het lijkt wel een sport om NSB-trekjes bij de PVV te ontdekken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

UPDATE, 10.28 uur – En weg is de vlag.
UPDATE, 11.58 uur – Hero Brinkman: “Goed dat vlaggen zijn weggehaald.”
UPDATE, 17.01 uur – Het blijkt niet de eerste PVV-uiting met een NSB-luchtje. In 2008 schreef het Historisch Nieuwsblad over de gelijkenis tussen de PVV-meeuw en de NSB-meeuw. Later riep PVV-Kamerlid Richard de Mos de meeuw uit tot ongedierte.
UPDATE, 17.38 uur – PVV-Kamerleden Wim Kortenoeven (u weet wel, die man die Iran wilde aanvallen) en Johan Driessen blijken de vlaggen te hebben opgehangen. Eerstgenoemde is nog steeds trots op de Prinsenvlag.

Onderwerpen