Spring naar de content

Botox-moeder vs. Engelse journalist: FIGHT!

Het verhaal dat de Amerikaanse Kerry Campbell (echte naam: Sheena Upton) het gezicht van haar achtjarige dochter regelmatig volspuit met botox, is volgens de moeder compleet in scène gezet. Ze zegt dat journalist Alley Einstein van de Engelse tabloid The Sun haar 3700 pond heeft gegeven om te doen alsof. Het Amerikaanse ABC News deed later een interview met de moeder, waarin ze vertelt hoe, wat en waarom. Ook dit zou haar ‘rol’ zijn geweest.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“I just, like, don’t think wrinkles are nice on little girls,” vertelt de achtjarige Britney Campbell in het gesprek. “It hurts, but I get used to it.” De moeder verdedigt het botoxen door te zeggen dat veel vrouwen wier kinderen meedoen aan schoonheidswedstrijden botox injecteren in het gezicht van hun dochters. “When she’s a superstar earning millions, she’ll always be grateful for what I did when she was so young.”  Op die manier hopen ze de meiden een voorsprong te geven in de verkiezingen.

In de krant The Sun verschenen ook foto’s van de moeder die een spuit bij het gezicht van haar dochter houdt. Nu beweert Sheena dat de journalist haar mee heeft genomen naar een nagelsalon, waar haar dochter op een tafel moest gaan liggen. “It’s al scripted.” Een week na de uitzending van Good Morning America werd Britney door Child Protect Services meegenomen uit het huis van haar moeder. Het zag ernaar uit dat Sheena Upton (ze gebruikten voor het interview valse namen) de voogdij over haar kind kwijt zou raken. Ze zegt dat de journalist van The Sun alles heeft verzonnen. Een vriend van de familie Upton, Michelle Cespuglio, laat ABC News weten dat zij – net als anderen – ook heeft gezien dat de dochter botox in haar gezicht gespoten kreeg. Einstein claimt daarnaast zelf getuige te zijn geweest van deze dramatische gebeurtenis. “Why would I throw away a 20-year journalism carreer for a fake story? I’m not a liar. I know what I saw. I reported what I saw.”