Spring naar de content

Naima El Bezaz vindt Saskia Noort nog steeds een ‘arrogant rotwijf’

En wij maar denken dat de boel was afgekust… Vinexvrouwen-auteur Naima El Bezaz vond collega Saskia Noort na een ontmoeting op het Boekenbal een ‘arrogant rotwijf’ en wilde haar ‘in de put gooien‘, maar ze bood haar excuses aan en alles was weer koek en ei tussen de twee bestsellerschrijfsters. Toch? Nou, nee: “Ik heb wel sorry gezegd, maar het is een rotwijf. Zo arrogant.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

De Marokkaans-Nederlandse schrijfster blijkt zich nog steeds druk te maken over een incidentje op het Boekenbal in maart. Volgens El Bezaz keek Noort, die haar wel een hand gaf, haar arrogant aan. “Als ik naar feestjes ga, krijg ik vaak de zenuwen van mensen,” zegt ze in de VARAgids. “Op het Boekenbal bijvoorbeeld, de afgelopen keer. (…) Opeens zong het overal rond. Ik dacht: huh, ik heb alleen maar gezegd dat het een rotwijf is. Het ís ook een rotwijf. Ik heb wel ‘sorry’ gezegd, maar het is een rotwijf. Zo arrogant. Ik hou er niet van als mensen doen alsof ze beter zijn.”

Op de vraag waarom ze dan haar excuses aanbood aan Noort: “Ik wil mensen niet kwetsen. Ik heb ook geen hekel aan d’r. Alleen toen wel.”

Ze kreeg veel kwade e-mails van Noort-fans van het niveau ‘Ze zouden je terug moeten sturen naar Marokko, theedoek!’  El Bezaz: “Het is een bepaald slag mensen dat haar boeken leest, hè. De PVV-stemmende Vinex-bewoners. Ik heb haar boeken zelf niet gelezen, godzijdank niet.”

Onderwerpen